Neuro Encounters

Neuro_encounters
Close Encounters of the Third Kind. Det er en filmtitel, jeg ofte kommer til at tænke på, når jeg tænker på begrebet kultursammenstød.
I Neuro Encounters vil du finde indlæg, hvor jeg reflekterer over kulturmøder- og kultursammenstød mellem hjerner. Forskelligheder. Hvordan vi håndterer forskelligheder. Hvordan vi mødes og bygger bro. Og hvad der sker, når vi ikke er i stand til det. Det er her, du vil kunne læse om mine rejser og de erfaringer jeg gør mig i mødet med andre befolkningsgrupper. Andre livsopfattelser. Og ikke mindst er det her, du vil kunne læse om, hvordan jeg selv oplever og mærker autistisk kultur, og hvordan verden tager imod iden. Sider under Neuro Encounters: Neuro Travels Neuro Cultures & Clashes

Gensyn med ‘perlen på højsletten’

Posted by on april 7, 2015 in Alle indlæg, Neuro Encounters, Neuro Expressions, Neuro Images, Neuro Travels | 0 comments

Gensyn med ‘perlen på højsletten’

I det tidlige forår var vi, min mand og jeg, en tur i Madrid – 'perlen på højsletten', midt inde på den spanske 'pampas'. Jeg var der for 8 år siden på samme tidspunkt, i slutningen af februar. Og jeg har ønsket at vende tilbage lige siden. Først og fremmest fordi Madrid er den fedeste ‘hænge ud’ by. Et paradis for natteravne Madrid er B-menneskernes paradis. Morgenmad ved 11-tiden, frokost ca. mellem 14 og 17. Aftensmaden indtages ikke før 22 og indtil efter midnat. Madrid har et diskotek, der åbner kl. 6 om morgenen. Det er konskvent...

read more

Wunderland?

Posted by on oktober 6, 2013 in Alle indlæg, Neuro Travels | 0 comments

Wunderland?

Jeg har været i Hamborg for første gang i mit liv. Det primære mål var at se Verdens største modeljernbane, Miniature Wunderland. Og ikke kun dét var Wunderland. Det var på mange måder den lille flig af Tyskland, jeg oplevede på 3 dage. Jeg var spændt på forud for weekenden i Hamborg, om det ville blive en autismevenlig oplevelse. Jeg havde gjort så meget jeg kunne i hvert fald på forhånd for, at det skulle blive autismevenligt for min søn. Strukturering af oplevelsen Jeg fandt en app på hans IPAD, der hedder Max Journal. Der kan man både...

read more

Relationer del 1: Nogen som passer på os

Posted by on maj 3, 2013 in Alle indlæg, Neuro Cultures & Clashes, Neuro Encounters, Neurocation | 2 comments

Relationer del 1: Nogen som passer på os

Jeg har lige været to dage på Sikon konference, som er den årlige autismekonference afholdt af Landsforeningen Autisme. Jeg var der også for 2 år siden, men denne gang fik jeg endnu mere med hjem. I år var der flere oplæg fra personer, der selv har autisme, og det oplever jeg som det mest allermest stærke. Og jeg fornemmer, det også er det, der gør mest indtryk på både fagfolk og forældre. For ingen ved mere om autisme end os, der selv lever med det. I samspillet med dygtige fagfolk, gav det konferencen en god balance. Jeg kunne skrive mange...

read more

Sådan har vi det jo allesammen…

Posted by on september 26, 2012 in Alle indlæg, Neuro Cultures & Clashes, Neuro Encounters, Neurocation | 3 comments

Sådan har vi det jo allesammen…

Jeg har tænkt meget over, hvorfor jeg får den bemærkning så ofte, og hvorfor det går mig så meget på, som det gør. Det skal understreges, at jeg i dette indlæg taler jeg ud fra erfaringen at være højtfungerende autist (aspergers syndrom) på spektret. Der hvor det ikke er synligt for andre, fordi mit generelle funktionsniveau uadtil ligger så tæt på normalområdet. Det er min oplevelse, at det i høj grad er inden for denne gruppe, at lige netop denne problematik forekommer og skaber stor frustration. “Sådan har vi det jo også, det skal du ikke...

read more

Individualisternes og lidenskabernes paradis

Posted by on juni 26, 2012 in Alle indlæg, Neuro Travels | 0 comments

Individualisternes og lidenskabernes paradis

Fornylig var jeg i byernes by med min mand. Franskmændenes stolthed. Et yndet rejsemål for romantiske sjæle. Uanset hvordan man bærer sig ad, så vil en generel beskrivelse af et folkefærd være en stereotyp. For alle mennesker er jo forskellige. Selv franskmænd 😉 Alligevel er der nogle fællestræk. Som adskiller franskmænd fra andre folkefærd. Vi er nødt til at have stereotyper for at kunne spejle os i hinanden og finde ud af, hvem vi selv er. Kulturel identitet er vigtig for vores selvforståelse. Så tilgiv mig min stereotype beskrivelse af et...

read more

At være eller ikke at være…autist

Posted by on juni 6, 2012 in Alle indlæg, Neuro Cultures & Clashes, Neuro Encounters, Neurocation | 16 comments

At være eller ikke at være…autist

For nylig har jeg deltaget i en debat om, hvorvidt et menneske er autist eller har autisme. Eller om det er begge dele. Det var en hektisk og følelsesladet debat blandt forældre til børn med autisme og mennesker der selv har en diagnose inden for spektret (og selv har børn på autismespektret). Debatten startede med udgangspunkt i følgende artikel på ABA forum. ABA er en pædagogisk retning, der lægger vægt på at autisme er et handicap, en lidelse, og ikke en del af menneskets personlighed. Sådan groft sagt. I den ekstreme retning, som specielt...

read more