Neurolands logo – tid til en forklaring

Posted by on september 14, 2012

Sommerfuglekatten er neurolands logo - som er midterst i billedrækken i mit toplogo. Det symboliserer det bedste fra mine to yndlingsvæsener - katten og sommerfuglen.

Katten - uafhængig, modig, egenrådig Katten står for frihed, uafhængighed og det at være selektiv. Indvidualitet og mod til at følge sine egne instinkter og overbevisninger, uanset hvad resten af verden måtte mene. En kat gør hvad den vil og opsøger det, den har behov for. Derudover er katten forbundet med ynde, sensitivitet, femininitet og fuldkommen hengivenhed til dem, der opnår dens kærlighed.

I den sociale verden tilpasser vi os ofte så meget, at vi undertrykker evnen til at stå frit og uafhængigt i verden. Katten er stærk og frygtløs og symboliserer derfor også mod - modet til at gå sine egne vegne og danne sig sine egne meninger. Alle katte har Aspergers syndrom Alle katte har aspergers syndrom er der en bog, der hedder, og det er på mange måder en rammende sammenligning. Det er katten i mig, der dominerer, når min autisme kommer stærkest til udtryk. Jeg har ind i mellem oplevet at blive kaldt stædig eller egenrådig. Min egen oplevelse af det er, at der bare er områder, hvor jeg ikke flytter mig. Hvor jeg står fast, og hvor jeg ikke længere ønsker at bruge kræfter på at opnå konsensus i situationer, hvor jeg ved, at det er meget usandsynligt, at jeg skifter mit perspektiv eller ændrer mening. Jeg forsøger heller ikke - i et forsøg på at behage et andet menneske. At nå frem til kernen vores viden og erfaringer er for mig vigtigere, end hvordan vi evt. måtte have det med den viden og de erfaringer. Kattens evige loyalitet og hengivenhed er også egenskaber, jeg forbinder stærkt med autismen. Den flytter sig ikke en tomme men står tæt på de mennesker, den har knyttet sig til. Når den er tryg, så spinder den. Og er tilpas lige netop der, hvor den hører hjemme. Sommerfuglen - søgende, transformerende, frihedsskabende Sommerfuglen er flere steder beskrevet som menneskets spirituelle udviklingsproces på grund af forvandlingen. Når vi gennemgår en forandring og kommer stærkere eller klogere ud på den anden side, er det som at komme et skridt op ad udvklingsstigen. Det skaber en frihed, som er sjælens frihed. Sommerfuglen symboliserer evnen til at forvandle sig og gøre sig fri af de ydre omgivelser.

Sommerfuglen forlader sin trygge puppe for at transformere sig selv og møde verden i en ny form, hvor den er nødt til at stole på, at vingerne kan bære. Den er også et symbol på sjælen, hvor sommerfuglen kan ses som sjælens befrielse fra det jordiske hylster - kroppen. Sommerfuglen i mig er den person jeg er, når jeg opsøger udfordringer, der kan gøre mig stærkere. Det er den søgende sjæl i min personlighed, der aldrig opgiver tanken om, at jeg kan overvinde mig selv i situationer, hvor jeg i første omgang oplever det som umuligt. Uden sommerfuglen ville jeg stagnere i kattens rigiditet. Jeg har altid opsøgt udvikling - fordi jeg tror på, at hvores hjerner hele tiden ændrer sig. Jeg har lært mig selv mange strategier til at kompensere for evner, jeg ikke er naturligt udstyret med - det tydeligste tegn for mig på, at hjerner aldrig står stille. De tusind øjne Sommerfuglen er desuden kendt for at have sammensatte øjne - tusind øjne. Den kan se hele vejen rundt, 360 grader. For mig betyder det, at den kan se og opleve alle vinkler af livet, og der ligger en stor frihed i at vide, at der er et utal af vinkler og nuancer på denne verden, som vi mennesker har potentiale til at opleve og lære af. Jeg kan altid overtales til at anlægge nye perspektiver og udvikle min tankevirksomhed, hvis det giver mening. Sommerfuglekatten - min groundede sjælerejse Hver gang jeg opsøger en ny udvikling, jeg nødt til at stole på, at vingerne kan bære. Nogle gange er det som at hoppe lige lukt ud i en afgrund og bare håbe på, at vingerne folder sig ud. Heldigvis lander katten altid på benene, så jeg bevarer min kerne - den autistiske kerne vil altid være der. Den kan være flosset, forrevet, blødende, slidt i kanten - ligesom en kat der komme hjem fra en slåskamp. Men kat fra inderst til yderst er den stadigvæk. Min drivkraft mod udvikling sørger for, at det er mine styrker, der bliver mere og mere synlige i denne kerne. Katten i mig sikrer, at min søgen har en retning. Sjælen flakser ikke formålsløst omkring. Jeg søger udvikling der, hvor det giver mening. Jeg ønsker ikke at lære ting eller tilpasse mig i situationer, der går stik imod mine indre overbevisninger. Sommerfuglekatten er min søgende sjæl - tro mod mine overbevisninger og autisten i mig. Men hele tiden parat til at tage det skridt, der kan bryde i gennem det hylster, der alt for ofte binder mig og holder mig fast i situationer, hvor jeg allerhelst bare vil fremad og lære mere om mig selv og verden.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *